O lume de nebuni! Noua Cenușăreasă ar putea fi un homosexual

“A fost odată ca nicodată”…Conform publicației The Sunday Telegraph, editura The Penguin, deținătoarea drepturilor asupra poveștilor Cenușăreasa și Frumoasa din pădurea  Adormită, vrea să schimbe structura textelor, considerându-le învechite și nocive.

Alte motive invocate sunt teama de discrimare datorată rangului social al prinților și prințeselor, a vârstei, deoarece răufăcătorii sunt de obicei persoane în vârstă și lipsei diversității rasiale și sexuale printre personajele principale.

Povestea dragostei la prima vedere ar putea fi, de asemenea, modificată, deoarece protagoniștii se îndrăgostesc unul de celălalt înainte de a vorbi, și se promovează doar romantismul heterosexual.

 

Mai mulți cititori sensibili au semnalat că anumite figuri de stil pot avea un efect dăunător asupra copiilor, sugerând că doar aspectul fizic face pe cineva demn de atenție și iubire. A fost ridicată și problema pronumelor de gen, prințesa fiind obligată de acum încolo să folosească un termen neutru când îl vede pe prinț, și nu acela de „bărbat”.

Autoarea și experta în sensibilitate Virginia Mendez, fiindcă, dacă nu știați, există și așa ceva, a spus: „Normalizarea altor relații în cărți nu afectează povestea. Sunt chestiuni pe care le vom vedea din ce în ce mai puțin în noile cărți, deoarece nu respectă normele.”

Please follow and like us:

COMMENTS

Leave a Comment